OneSmallStep

Az én hájam, az én váram

Felmerült benned valaha, hogy a nemkívánatos zsírpárnák a javadat szolgálják, mégpedig a pszichéd védelmében?

fat

Van egy fitneszgurum. McMenemy Kerényi Gabriella pszichológust kevesen ismerik az életmódot váltani kívánók közül. Pedig van egy könyve, jobban mondva vékonyka kézikönyve, ami nagyobb hatással volt rám egész életemben, mint bármelyik fogyókúrás mogul motivációs szövege. 

A Végleges fogyás fogyókúra nélkül ugyanis elültetett bennem egy sor olyan önismeretre irányuló kérdést, aminek segítségével egy szinttel mélyebbre léptem. Elengedtem önmagam mardosását, vagy a motivációhiány miértjeit, és megbarátkoztam a hájammal.

Ő segíett nekem védeni a határaimat addig, amíg eljutok egy olyan érettségi szintre, hogy a testi bástyáim helyett a személyiségemmel tudjam óvni önmagam egységét.

A hájam engedte, hogy magyarázatnak használjam, amikor kudarcot élek át. Így nem kellett a képességeimben hibát keresnem.

A hájam segített, hogy csak azt engedjem közel, akiben igazán megbízom. Így nem sérthetett meg idegen.

A hájamtól nagynak és határozottnak éreztem magam a férfiak uralta világban. 

AZONBAN az önismereti utamat járva, és a gyermekvállalást követő időszakokban nagy változások történtek… BENNEM.

Megtapasztaltam, hogy a fizikai kitartásom nem ismer határokat. Átéltem, hogy ki tudok állni magamért ellenséges közegben. Tudom, hogy van bennem annyi erő, hogy minden reggel reményekkel telve vágjak neki a napnak.

Ezeknek a belső változásoknak pedig hatással kell lenniük a külsőmre is.

Megköszönöm a hájamnak, hogy vigyázott rám, és megpróbálom elengedni. Nem azért, mert gyűlölöm. Azért, mert a lelkem egészsége szorosan összefonódik a testem egészségével. És a hájam felhasználása energiaként ezt az egészséget fogja táplálni. Az életmódváltás nem csak testi, hanem lelki folyamat is.

Velem tartasz ebben? 

Kövesd a facebookon az életmódváltásom, és vegyél részt a kihívásokban, mélyülj el önmagadban! Keresd a One Small Step blogot a facebookon is!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!